יום שלישי, 2 בינואר 2018

ועדת ערר תל השומר



מהי ועדת ערר תל השומר?
ועדת ערר תל השומר היא ועדת ערר שמטרתה לדון בערעורים המוגשים אליה בנוגע להחלטות של משרד הרישוי בעקבות המלצות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. המכון הרפואי הוא מכון שהוקם בהוראה של שר הבריאות ומתוקף תפקידו לייעץ למשרד הרישוי בנוגע ליכולתם של אזרחים שונים לנהוג מבחינה רפואית. המכון הרפואי מזמן את האזרחים הללו ליום בדיקות במכון בתל אביב או בחיפה, שבסיומו מועברת המלצה בעניין הנבדק אל משרד הרישוי. משרד הרישוי מקבל את ההמלצות הללו באופן כמעט גורף ואחראי להודיע על כך לנבדק. נבדקים שאינם מרוצים מההחלטה וחשים כי נעשה להם עוול יכולים להגיש ערעור אל ועדת הערר.

אופן הגשת הערעור והדיון בו
הגשת הערעור צריכה להתבצע עד שלושים יום מרגע שהנבדק קיבל את ההודעה של משרד הרישוי בעניינו. הערעור מוגש באמצעות הדואר בלבד וממוען עבור ועדת ערר תל השומר שכמשתמע משמה יושבת בבית החולים תל השומר, וכרוך בתשלום אגרה מסוימת. בועדת הערר יושבים שלושה רופאים. שלושת הרופאים דנים בערעורים המוגשים להם תוך בדיקה מחודשת של המסמכים הרפואיים של הנבדק ונתוני הבדיקות שהתבצעו במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ביום בו זומן לשם הנבדק. לאחר מכן, קובעת הועדה האם ההמלצה שהעביר המכון הרפואי למשרד הרישוי בעניינו של הנבדק הייתה מוצדקת ויש להשאיר את שלילת הרישיון או שהיא הייתה לא מוצדקת ויש להשיב לנבדק את היכולת לנהוג בכבישי ישראל.



הגשת ערעור על ועדת הערר
במידה וועדת ערר תל השומר קבעה כי אין לשנות את ההחלטה של משרד הרישוי, רשאי הנבדק להגיש ערעור על החלטת הועדה לבית המשפט המחוזי. יש לציין כי בית המשפט ידון רק בצדדים המנהליים והמשפטיים של הליך קבלת ההחלטה בעניינו של הנבדק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה